Pandèmia i confinament

En aquest moments gran part dels ciutadans de tot el món ens trobem confinats, a causa del coronavirus. Ni en el nostre pitjor malson ens ho haguéssim imaginat. Això sembla de ciència ficció o el guió d'una mala pel·lícula.

Quan va succeir l'atemptat de les torres bessones, va ser com si la realitat superés la ficció, un fet dantesc difícil d'assimilar per a la ment humana. Aquesta situació és també increïble, devastadora i el pitjor de tot, amb molts morts.

Se n’ha anat una generació a la qual tant li devem molt. Aquesta generació que va tenir una vida difícil, que va passar una guerra civil, però que va sortir endavant amb tot: van preparar els seus fills per a un futur millor, van aixecar un país en ruïnes i van ser el matalàs de l'última crisi econòmica del nostre país. Com és possible que això estigui succeint? Potser per la deixadesa dels nostres mandataris, la manca de valors, o interessos creats. La nostra generació no podrà agrair prou els seus sacrificis.

Tenim per davant un greu problema, però espero que d'això en traguem algun aprenentatge que ens faci millors. Estem en un món molt globalitzat i cal compartir i ajudar per afrontar el que ens ve a sobre. Però amb intel·ligència i l'esforç de tots, podrem avançar per sortir d'aquesta crisi.

En aquests moments difícils vull ser optimista. De tot el dolent, hem de treure’n un bon aprenentatge, reinventar-nos: hem de començar per tractar millor el nostre planeta i contaminar el menys possible, no ser tan consumistes, valorar més el nostre entorn, treballar dur i recuperar el temps perdut, sobretot preocupar-nos de la salut.

Aquest any, l'estació més bonica que és la primavera, passa sense adonar-nos-en. Tota la bellesa d'aquesta estació no és del tot admirada. Però hem fet una cosa bé: per fi ens hem adonat que teníem uns grandíssims sanitaris i uns altres col·lectius que mai han estat valorats com es mereixien. Gràcies al seu treball i sacrifici, molts malalts han tirat endavant.

Ara hem de treballar plegats, pensar en positiu i ser millors cada dia, gaudir de la família i de les bones amistats. Tornaran altres celebracions de Sant Jordi, els llibres i les roses, la Primavera, els ametllers i cirerers en flor, la platja i els paisatges nevats d'hivern.

Aprofitem l'oportunitat que ens dóna la vida per gaudir de les petites coses que ens envolten i de la saviesa que ens van deixant la nostra gent gran.


Imatge de Pixabay 


Purificación Céspedes
Estudiant de Llengua francesa

Comentaris

Entrades populars