Més val que truqui el veí

Normalment quan truquen de matinada les noticies no acostumen a ser bones. Clar que de vegades és simplement el veí amant de la gresca, que es confon de pis. Ens fa ràbia i ens molesta però potser el què passa, en realitat, és que voldríem ser nosaltres els que haguéssim sortit de gresca i haguéssim tornat una mica perjudicats, però feliços i contens.

Les altres opcions que tenim són menys positives. Cap del nostres familiars o amics ens vindrà a veure’s de matinada, com no sigui per demanar-nos ajuda per alguna cosa prou important i que no pot esperar.

Una altra cosa molt diferent eren les inesperades visites de matinada que es produïen en temps passats. Normalment la policia franquista tenia aquest ¨ bon costum ¨. Clar que no tenien l’exclusiva, era una practica molt estesa entre les mal anomenades forces de seguretat de l’Estat -dic mal anomenades perquè produïen qualsevol sentiment menys el de seguretat- i quan dic Estat, em refereixo als estats feixistes de la vella Europa que, per desgràcia en aquella època, campaven al seu aire per molts dels països que la formaven: Itàlia, Alemanya, i per descomptat Espanya.

Aquelles visites eren temudes per tothom, ja que mai portaven res de bo, i la persona o persones que s’emportaven poques vegades es tornava a saber res d’elles. Altrament era del tot inútil intentar obtenir informació del seu destí o del què se’ls acusava, eren mals temps pels qui no pensava com ells.

Conclusió: És mala cosa que truquin de matinada tant en temps passats com ho és ara, ja sigui per unes coses o per unes altres. Més val que truqui el veí amant de la gresca.


Imatge de Rudy y Peter Skitterians de Pixabay


Mercè Batet i Claveria
Estudiant d'informàtica i de llengua catalana

Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars