Gelosia i recels entre germans

En general, els germans es fabriquen amb cert ordre i assossec, però̀ sovint hi ha alguna distracció i venen al món germans amb una major càrrega de sensibilitat o d'inoportunitat.

La gelosia i recels sorgeixin en les societats del benestar, en les quals els infants creixen i es crien amb molts miraments, atencions i afectes. Sembla que aquestes situacions han nascut recentment, perquè̀ fa cinquanta anys no existien. Venies al món, acceptaves el lloc que et corresponia, i a viure. Pobre de tu si posaves de manifest alguna arbitrarietat! Rebies un cop de cap a més d'una mirada de sorpresa per part de l'adult a qui havies confiat la teva situació́ emocional de menyscabament.

Afortunadament avui dia ho veiem com una situació́ fàcil de superar amb una mica de mà esquerra. Independentment de la teva situació́ numèrica en la prole, aquests sentiments t'acompanyaran tota la teva vida, perquè̀ la infància no deixa de ser la nostra veritable “pàtria.”


Imatge de Pixabay


M. Victòria Marcos
Estudiant de Llengua catalana

Comentaris

  1. Degraciadament, fa 50 anys també es vivien aquestes situacions, sobre tot en una familia nomerosa com la meva i que no tenen cap sol.lució, sino apendre a conviure amb ella.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars